Grote uitslaande brand in silo bij Nutricia in Cuijk [VIDEO]

21 februari 2015 om 00:44
nl
Er woedt vrijdagavond een grote uitslaande brand in een silo bij Nutricia op de Grotestraat in Cuijk. Voor zover bekend zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer verwacht dat het blussen nog uren duurt.
Geschreven door

In het gebouw waar de brand woedt, wordt melkpoeder geproduceerd. Volgens een woordvoerder woedt de brand aan de buitenkant van de silo. "We weten nog niet of er ook iets in de silo zit." De brand brak rond tien uur uit.
[YouTube:body:http://youtu.be/lAQAlMHT1_A]
Het personeel in het gebouw werd geëvacueerd. Er stonden tussen de dertig en vijftig personeelsleden buiten.
Silo niet in gebruik"Het productieproces in de silo lag stil vanwege een reparatie, heb ik gehoord", vertelt Stef Heiltjes, die tegenover de fabriek woont. "Tijdens het opstarten van het productieproces is de brand waarschijnlijk ontstaan. Als die silo in gebruik was geweest, was de situatie veel gevaarlijker geweest."
Volgens Heiltjes is de brand moeilijk te bestrijden. "Iedere keer lijkt het of de vlammen zijn verdwenen, maar dan komen ze toch weer terug." Er is sprake van flinke rookontwikkeling en de vlammen zijn goed zichtbaar. De brand trekt veel bekijks van publiek. Rond halfeen nam de publieke belangstelling af. Toen was ook sprake van minder rookontwikkeling.
[YouTube:body:http://youtu.be/nHRoV_xQcQY][tweet:body:https://twitter.com/FredMeeuwsen/status/568892553283694593]
Snel opgeschaaldDe brand is snel opgeschaald omdat het vuur vanaf hoogte moet worden bestreden. Er zijn drie hoogwerkers ingezet.
De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Onder meer uit Oeffelt, Veghel, Cuijk, Uden en Wanroij waren eenheden aanwezig.
[tweet:body:https://twitter.com/PsychoBram/status/568885382965796865][tweet:body:https://twitter.com/NikivanderNaald/status/568886712551809025]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.