'Feda Amiri met botbreuk en geheugenverlies opgenomen in Afghaans ziekenhuis'

21 februari 2015 om 09:42 • Aangepast 21 november 2020 om 19:55
nl
De in januari uit Nederland uitgezette Feda Amiri, die jarenlang in Heeze woonde, is vlak na zijn uitzetting met een botbreuk en geheugenverlies opgenomen in een Afghaans ziekenhuis. Dat meldt zijn dochter Tamana, die haar vader begin februari achterna reisde.
Profielfoto van
Geschreven door

Amiri werd uitgezet omdat hij gewerkt heeft voor de Afghaanse geheime dienst. Hij woonde achttien jaar in Nederland, zijn vrouw en kinderen mochten wel in Heeze blijven wonen.
AchternaOp 5 januari werd hij vanaf Schiphol uitgezet naar Afghanistan. Dochter Tamana reisde hem op 3 februari achterna, maar vernam tot vrijdag geen enkel teken van leven.
Tamana meldt via sms-berichten aan bekenden dat haar vader in het vliegtuig zou zijn mishandeld door marechaussees en dat hij daarbij een botbreuk heeft opgelopen. Hij zou vlak na zijn aankomst in shock en met geheugenverlies in een Afghaanse ziekenhuis zijn opgenomen.
De berichten zijn niet bevestigd door officiële instanties. De Koninklijke Marechaussee laat zaterdag weten dat er zich geen incidenten hebben voorgedaan op de vlucht van Amiri naar Kabul.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

DuidelijkheidMaandag krijgt Tamana meer duidelijkheid over de toestand van haar vader. Of Tamana gaat proberen Feda Amiri terug naar Europa te halen, is niet duidelijk. In Nederland kan hij geen asiel meer aanvragen. In een aantal andere Europese landen wel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.