Sport zaterdag: wereldbekerzege snowboardster Cheryl Maas, Bossche hockeysters maximaal vijfde

21 februari 2015 om 10:17
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder anderen aandacht voor snowboardster Cheryl Maas, de handballers van Tachos, de ijshockeyers van Destil Trappers, de hockesters van Den Bosch en de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven en FC Eindhoven.

Maas straalt in QuebecFreestyle snowboardster Cheryl Maas heeft zaterdagochtend voor het eerst in haar loopbaan een wereldbekerzege geboekt. De Udense won in Quebec een wedstrijd op de discipline big air. Maas kwam tot een score van 143,25. Ze bleef daarmee de Zwitserse Lia-Mara Bösch en de Slowaakse Klaudia Medlova voor. "Dit is voor het eerst dat het Wilhelmus voor me werd gespeeld. Ik vond het echt heel bijzonder", laat ze vanuit Canada weten. Eind december veroverde Maas wel al brons tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Turkse Istanbul.
Hockeysters Den Bosch maximaal vijfdeDe hockeysters van Den Bosch kunnen bij het Europees indoorkampioenschap maximaal vijfde worden. Ze eindigden in de poule als derde en grepen hierdoor naast een plaats in de halve finale. In de eerste wedstrijd om die vijfde plaats won Den Bosch met 5-2 van Gintra Strekte Uni HC uit Litouwen; zondag wacht het Franse Cambrai.
Lions speelt Tachos wegDe handballers van Tachos hebben ook hun tweede wedstrijd in de kampioensgroep van de eredivisie verloren. Ze moesten vrijdag hun meerdere erkennen in het Sittardse Lions. Het werd in Waalwijk 22-45. Vorige week ging Tachos ook al onderuit tegen het Limburgse Bevo. Lions staat eerste in de kampioensgroep, Tachos laatste.
Net geen stunt ZVVDe zaalvoetballers van ZVV Eindhoven hebben vrijdag net niet voor een stunt gezorgd tegen TPP Rotterdam. De promovendus verloor de competitiewedstrijd met 3-2. Plaatsgenoot FC Eindhoven won wel. 't Knooppunt werd in Amsterdam met 6-2 geklopt. Kenan Koseoglu scoorde tweemaal.
Trappers verslaat HerentalsDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben vrijdag de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel gewonnen. Herentals werd met 3-0 aan de kant gezet. Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings en Brad Snetsinger scoorden voor de Tilburgers. Zondag is de return in België. De ploeg die vier wedstrijden wint, plaatst zich voor de finale.