Video

Ooggetuige dodelijk ongeluk Erp: ‘Het was een grote nachtmerrie'

21 februari 2015 om 15:21
nl
Het verschrikkelijke ongeval op de Gemertsedijk in Erp, waarbij vier mensen omkwamen, vrijdagavond heeft ook voorbijgangers en nabije bewoners opgeschrikt. Een voorbijrijdende bestuurster was ter plaatse, voordat de hulpdiensten toesnelden. Zaterdagochtend keerde ze terug naar de plek des onheils.
Geschreven door

De vrouw vertelt aan Omroep Brabant dat ze de zwaarbeschadigde auto naast de weg in de greppel zag staan. Ze liep richting de auto en zag gelijk dat het mis was. Een van de slachtoffers, een 19-jarige man uit Erp, lag toen nog zwaargewond naast de wagen. De vrouw legde een deken over hem heen. Hij zou later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overlijden.
Een andere man, die ook ter plaatse was, riep haar terug toen ze richting de auto wilde lopen. Ze zag nog wel dat het jonge jongens betrof. "Het was een grote nachtmerrie", aldus de ooggetuige. "We zagen direct dat het foute boel was."
Bewoner hoorde de klapEen bewoner van de straat woont tientallen meters van de noodlottige boom af. Hij hoorde opeens een doffe klap. “Ik dacht eerst dat het geluid van een dichtslaande autodeur kwam.”
De man vertelt tegen een verslaggever van Omroep Brabant hoe hij de klap aanvankelijk negeerde. “Ik deed het rolluik dicht en ging achter de computer zitten. Voordat die opgestart was, hoorde ik sirenes.”
BuurtbewonersToen de buurtbewoner naar buiten liep om te gaan kijken, waren er al meerdere ziekenwagens en brandweerlieden ter plaatse. Op grote afstand van het ongeval zag hij de accu van de wagen liggen. “Zo’n veertig tot vijftig meter van het ongeval af. Ik ben er uiteindelijk niet heengelopen. Ik kon er toch niets meer aan doen.”
De man was niet de enige buurtbewoner die naar buiten ging om te kijken wat er aan de hand was. “Je loopt naar buiten en dan zegt iedereen er wat van.” Volgens een van de bewoners hebben ze een van de slachtoffers in het bos gevonden. “Dat hoorde ik, maar ik weet niet zeker of het waar is, ik was er niet bij.”
OngevalHet auto-ongeluk in Erp heeft vier slachtoffers het leven geëist.

Drie van de vier inzittenden overleden vlak na het ongeluk. Het vierde zwaargewonde slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed die persoon om iets voor drie uur 's nachts.
De nabestaanden van de vier zijn in de loop van de nacht op de hoogte gebracht. "Voor zover ik heb begrepen, gaat het om vier jonge mannen", licht de politie toe. Burgemeester Ina Adema van de gemeente Veghel, waar Erp onder valt, sprak van een afschuwelijke gebeurtenis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.