Burgemeester Veghel rouwt na ‘verschrikkelijke gebeurtenis’ in Erp - Omroep Brabant
Video

Burgemeester Veghel rouwt na ‘verschrikkelijke gebeurtenis’ in Erp

21 februari 2015 om 12:38
nl
De burgemeester van de gemeente Veghel, Ina Adema, werd vrijdagavond door de politie ingelicht over het ernstige ongeval met vier doden op de Gemertsedijk in Erp. Haar gemeente rouwt. “Een verschrikkelijke gebeurtenis. Ik ken de weg, ik rijd er zelf ook wel eens.”
Geschreven door

Op het moment dat de politie de burgemeester belde om haar over het ongeval in te lichten, was er nog sprake van drie dodelijke slachtoffers en een zwaargewonde.
Uiteindelijk kwamen twee jongens van 16 en 18 jaar uit Someren, een 19-jarige man uit Erp en een 20-jarige man uit Gemert om het leven. Het zwaargewonde slachtoffer, de 19-jarige, overleed ’s nachts in het ziekenhuis.
Burgemeester is niet naar ongeval toegegaan De burgemeester besloot niet naar de plek van het ongeval toe te gaan. “Ik heb met de brandweer gebeld en gevraagd of ik een rol van betekenis kon spelen. Mij werd verteld dat dat niet het geval was. Ik heb me wel steeds laten informeren omdat het natuurlijk een verschrikkelijk gebeurtenis is.”
Adema kon niet aan het gevoel ontkomen weinig aan de situatie te kunnen doen. Ze wil uiteindelijk contact opnemen met de nabestaanden. “Soms hebben mensen daar behoefte aan, soms niet. Op die manier probeer ik namens onze gemeenschap over te brengen hoe afschuwelijk wij dit vinden.”
Ze betuigt dan ook haar diepe medeleven. “Ik probeer me voor te stellen hoe het is als er ‘s avonds laat wordt aangebeld, de politie voor de deur staat en je wordt verteld dat je zoon nooit meer thuis komt. Dat moet oprecht verschrikkelijk zijn.”
GemertsedijkOf de Gemertsedijk een (te) gevaarlijke weg is, durft de burgemeester nog niet te zeggen. “Het is een normale weg met bomen naast de kanten. We willen het politieonderzoek afwachten voor we conclusies trekken. Zo kunnen we eerst het accent leggen op het feit dat deze vier jonge jongens er niet meer zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.