Video

Drama Erp: dorpen rouwen om verlies van Sjoerd (16), Wessel (18), Rens (19) en Martyn (20)

21 februari 2015 om 18:13
nl
Ze waren nog zo jong. Sjoerd Lemmen (16) uit Someren, Wessel Bloemers (18) uit Someren-Eind, Rens Rovers (19) uit Gemert en Martyn Stoffelen uit Erp (20). Ze lieten het leven, vrijdagavond bij een dramatisch ongeluk in Erp. In heel Brabant is het ongeluk het gesprek van de dag. Met name de dorpen waar de jongens woonden, zijn in diepe rouw gedompeld.
Geschreven door

Bij de bakker, slager, supermarkt en sportclubs wordt zaterdag in Erp vol afschuw gesproken over het noodlottige ongeval. Het viertal jongeren reed vrijdagavond rond kwart voor tien tegen een boom op de Gemertsedijk. De oorzaak is nog onduidelijk. Volgens de politie wijst niets er vooralsnog op dat er alcohol in het spel was.
Burgemeester Ina Adema sprak van een ‘oprecht verschrikkelijke gebeurtenis’. Ze neemt binnenkort contact op met de nabestaanden van de slachtoffers. Bij de locatie van het ongeluk zijn zaterdag bloemen en kaarsen geplaatst.
Wie zijn de slachtoffers?Een van de vier inzittenden, de 20-jarige Martyn Stoffelen, woonde in Erp. Hij was een fan van bussen, zo is te zien op zijn sociale media-kanalen. Hij kroop graag voor het plaatje achter het stuur van de bussen, iets wat hij meermaals liet vastleggen op foto’s die hij plaatste op zijn Facebook-profiel.
Martyn heeft tweeënhalf jaar bij de Jan Linders-supermarkt in Erp gewerkt. Daar stond hij bij werknemers bekend als een rustige jongen. Het nieuws is dan ook hard binnengekomen bij het personeel, zo vertelt de bedrijfsleiding aan Omroep Brabant.
Gemert en SomerenOok in Gemert is het ongeval het gesprek van de dag. Oud-klasgenoten kunnen haast niet geloven dat ‘hun’ Rens Rovers er niet meer is. De 19-jarige studeerde aan het ROC Ter AA in Helmond.
Sjoerd Lemmen uit Someren-Eind, de jongste van het viertal, zat in het vierde leerjaar op het Varendonck College in Asten. De school omschrijft hem als een leerling met humor en een hart van goud. “Wij hopen dat de families de troost en de kracht kunnen vinden om dit grote verlies te verwerken”, aldus de middelbare school.
Wessel Bloemers hield van videogames. Op zijn Facebook-pagina deed hij mee aan verschillende prijsvragen, in de hoop nieuwe apparatuur voor zijn hobby te winnen. De 18-jarige kwam uit Someren-Eind, een dorp naast de Zuid Willemsvaart bij Someren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.