Tweede overwinning op rij voor snowboardster Cheryl Maas uit Uden

21 februari 2015 om 21:28
nl
Amper 24 uur na haar eerste wereldbekerzege heeft Cheryl Maas opnieuw een overwinning geboekt. De freestyle snowboardster uit Uden was zaterdag in Stoneham de beste op het onderdeel slopestyle.
Geschreven door

Een dag eerder had ze bij de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika goud gepakt op de discipline big air.
Als eerste gekwalificeerdMaas had zich met een score van 89.25 als eerste gekwalificeerd voor de finale. Daarin zette de 30-jarige Udense in de eerste run een score van 90.00 neer, gevolgd door 95.00 in de tweede. Het bleek voldoende om voor de tweede dag op rij het Wilhelmus te horen.
Bij slopestyle vertonen de snowboardsters hun kunsten op schansen en rails. Bij de Olympische Spelen van Sotsji, vorig jaar, stelde Maas teleur op dit onderdeel, maar in de wereldbeker bewees ze haar klasse. "Ik ben wat ouder en de Spelen kwamen vrij kort nadat ik mijn knieband had afgescheurd. Daardoor ging het in Sotsji helaas niet zoals ik wilde", zei Maas. "Voor mijn gevoel ben ik nu weer terug op mijn oude niveau en dat is heel fijn. Mensen hebben zich vast afgevraagd of het me zou lukken. Ik hoop dat dit succes wordt gewaardeerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.