Video

Verwaarloosd hondje Pippa uit Vught maakt het goed, binnenkort op zoek naar nieuw baasje

22 februari 2015 om 13:45
nl
"Ze is voor de duvel niet bang en houdt geen emotionele schade over!" Het gaat goed met het verwaarloosde hondje Pippa dat begin februari werd gevonden in Vught. Het beestje scharrelde toen met een enorme bult en een wond rond op straat. Het kwam terecht bij Dierentehuis in Den Bosch waar bleek dat de bult een vochtophoping was. Voorlopig woont Pippa bij één van de medewerkers van het Dierentehuis.
Geschreven door

Met een drain is de vochtophoping inmiddels geslonken en is er alleen nog los vel zichtbaar in de nek van het diertje. Haar tijdelijke baasje Wendy van der Togt: "De drain is er maandag uit gegaan en vanavond krijgt ze haar laatste antibiotica. Maandag komt de dierenarts weer kijken. Die vermoedt dat de bult kwam door een beet".
SurrogaatmoederHet beestje vermaakt zich prima en rent binnen rond met sloffen en buiten met takken. Van der Togt: "Het is een lekker pittige tante die weer de lol in haar leven heeft die ze verdient."
Wendy heeft meer honden en één daarvan ontfermt zich met moederlijke gevoelens over de kleine pup. "Ze leert van haar surrogaatmoeder wat wel en niet mag. Waar de grote gaat, daar gaat ook de kleine."
Ervaren baasjeDuidelijk is dat het diertje niet terug gaat naar haar fokker en ook niet naar de latere eigenaar. De politie kon zondag niet toelichten hoe het verder staat met het nog lopende onderzoek.
Als de dierenarts de puppy gezond genoeg vindt en de politie geeft toestemming, dan mag binnenkort een nieuw baasje voor Pippa gezocht worden. "Dat moet iemand zijn die ervaring heeft en weet hoe je met een pittig ras om moet gaan. Zover als wij weten is het een kruising Rottweiler en Amerikaanse Stafford."
En dat betekent dat het kleine beestje een grote dame gaat worden. "Ze is ook al aardig gegroeid de afgelopen weken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.