'Breaking Bad' in Budel: politie vindt ondergrondse container met drugslab

22 februari 2015 om 14:41
nl
Een ondergrondse container met een illegaal lab voor synthetische drugs. Nee, dit is niet de populaire televisieserie Breaking Bad. Dit is Budel.
Geschreven door

Agenten knipperden vermoedelijk even met hun ogen toen ze het geheime lab vonden, na een melding van sterke wietlucht. Ze dachten dat het om 'maar' een hennepkwekerij zou gaan. Tot ze een luikje vonden op het terrein van de kwekerij, in het bos.
Het luikje leidde naar een begraven zeecontainer. Uit onderzoek bleek dat het om een buiten gebruik zijnde apaanlab ging. Apaan is een grondstof voor de productie van synthetische drugs. Daarnaast lagen er op het terrein jerrycans met waterstofperoxide.
Honderden hennepplantenBehalve het lab troffen de agenten in het huis aan de Berg ook hennep aan. Het ging om 630 hennepplanten en twee dozen met henneptoppen. Die wogen ruim 24 kilogram, zegt de politie, en zijn vermoedelijk de oorzaak van de sterke wietlucht.
De politie hield ter plekke vier mannen en vier vrouwen aan, onder wie de eigenaar van het huis. Zij waren op het moment van de inval hennep aan het knippen in het huis.
Vier mannen en vier vrouwenVan de mannen komen er twee uit Oekraïne. Zij zijn 26 en 29 jaar oud. De derde man is 49 jaar oud en komt uit Nederweert. Daarnaast komen drie vrouwen ook uit Oekraïne. Zij zijn 34, 39 en 49 jaar oud. De vierde vrouw (34) komt uit Tegelen.
Van de laatste man mag de politie geen leeftijd melden. Een woordvoerder zegt dat het om de bewoner gaat en dat de wet dan verplicht om verder geen details te geven. Die zijn namelijk te koppelen aan het adres, wat weer tot de identiteit van de verdachte kan leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.