Thebe start eigen tv-kanaal: geen centen voor thuiszorg, maar wel geld voor een tv-kanaal - Omroep Brabant

Thebe start eigen tv-kanaal: geen centen voor thuiszorg, maar wel geld voor een tv-kanaal

23 februari 2015 om 08:32
nl
Zorgorganisatie Thebe, dat onlangs nog tweeduizend thuishulpen op straat gooide, start binnenkort een eigen tv-kanaal. Op ThebeTV wordt straks het Thebe tv-journaal uitgezonden. Advocaat Jean Louis van Oss, die veel ontslagen Thebe-medewerkers bijstaat, noemt de televisieplannen 'bizar en onfatsoenlijk'.
Geschreven door

Dirk Uijl van de SP Breda noemt de plannen 'asociaal'. De Tweede Kamer-fractie van de SP gaat verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn over de plannen van Thebe op het matje roepen.
In geheim al bezigOp het moment dat duizenden Thebe-werknemers knokten voor het behoud van hun baan was Thebe, in het geheim, al bezig met het opzetten van een eigen tv-kanaal.
De plannen voor ThebeTV is door de organisatie in een mail aan Omroep Brabant bevestigd. De bewuste mail en overige informatie over ThebeTV hebben we ter beoordeling onder meer voorgelegd aan Dirk Uijl van de SP Breda en aan advocaat Jean Louis van Oss. Beiden staan ze oud-werknemers van Thebe bij die in december op straat werden gezet.
'Schandalig, bizar en onethisch'Dirk Uijl vindt de plannen van Thebe ronduit onethisch. "Zorg wordt betaald uit belastinggeld bedoeld om mensen die dat nodig hebben te ondersteunen. Daar ga je geen televisieprogramma's van maken, het is echt een schande."
Advocaat van Oss hekelt het gebrek aan inlevingsvermogen bij de leiding van Thebe. "Men heeft niet het besef dat dit heel erg hard aankomt bij ex-werknemers. Het is zo onfatsoenlijk om dat te doen. Los van het feit dat de toegevoegde waarde van zo'n kanaal nul is, maar dat je de empathie niet hebt om dit te laten, is bizar."
Tv maken kost gewoon veel geld ThebeTV is straks te zien in alle tehuizen, op YouTube en beschikbaar voor alle werknemers. Zeker weten doen ze het niet bij de zorgverlener, maar Thebe gaat ervan uit dat de kosten voor het maken van een journaal wel mee zullen vallen.
Iedereen die werkzaam is in de audiovisuele branche weet echter dat het maken van tv/video-onderwerpen juist heel veel geld kost.
Proefprogramma was bagger Woordvoerster Irma van den Meijdenberg laat weten dat er inmiddels al een proefprogramma is opgenomen. "Maar dat was te slecht om uit te zenden, het was echt bagger."
De communicatieadviseur van Thebe snapt overigens niet dat de komst van ThebeTV enige nieuwswaarde heeft. Wel wil ze weten hoe Omroep Brabant aan de gevoelige informatie is gekomen.
AfgewimpeldEen verzoek van ons om een interview over de tv-plannen wordt onprofessioneel afgehandeld. "Ik zal het voorleggen en neem dan contact op." Het bewuste verzoek is inmiddels al weken geleden gedaan, teruggebeld zijn we nooit.
Inmiddels heeft Thebe wel schriftelijk gereageerd. In die reactie ontkent de zorgorganisatie de start van een tv-kanaal, om drie zinnen later uit te leggen dat ThebeTV er toch echt komt. "Het videobulletin is bedoeld voor medewerkers van Thebe en bewoners van de verschillende woonzorgcentra van Thebe", zo schrijft Thebe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.