Video

Nadine Broersen mist titel na enkelblessure, Sietske Noorman kampioen: 'Zo winnen is niet leuk'

22 februari 2015 om 16:06 • Aangepast 21 november 2020 om 19:55
nl
Nadine Broersen uit Dongen is geblesseerd geraakt tijdens het NK indoor atletiek in Apeldoorn. Ze verzwikte zondag, tijdens haar laatste beurt op het onderdeel hoogspringen, haar enkel en liep daardoor de Nederlandse titel mis.
Profielfoto van
Geschreven door

"Het is niet zo erg dat ik niks meer kan, maar het was onverstandig om na het hoogspringen nog de 60 meter horden te doen", legde Broersen na afloop uit aan Omroep Brabant.
Balen De titel ging nu naar Sietske Noorman uit Best, met een hoogte van 1,85 meter. "In eerste instantie was ik blij toen Nadine afsprong", vertelde de winnares openhartig. "Ik dacht dat we daardoor barrages moesten springen en dat ik kans hield op de titel. Toen ik echter zag dat ze naar haar been greep, dacht ik 'o jee'. Op deze manier winnen is natuurlijk niet leuk. Maar het is een titel en daarvan heb ik er nu weer één bij."

Wachten op privacy instellingen...

Broersen baalde van het mislopen van de Nederlandse hoogspringtitel. "Ik dacht dat ik gedeeld Nederlands kampioen was geworden. Ik wist niet dat er eigenlijk een barrage had moeten worden gesprongen. Niet dat ik dat überhaubt had gekund met deze enkel, hoor. Maar dat ik op deze manier tweede word, daar baal ik wel van."

Wachten op privacy instellingen...

'Even rust pakken'Het NK was voor Broersen haar laatste grote toernooi voor het EK in maart. Dat toernooi komt volgens haar echter niet in gevaar. "Ik moet nu wel even rust pakken, maar dat was al gepland."
Sifan Hassan van Eindhoven Atletiek veroverde in Apeldoorn zondag goud op de 1500 meter. Brons was er voor Valentine Kortbeek van het Vughtse Prins Hendrik bij het hinkstapspringen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.