Shanne Braspennincx pakt zilver op keirin bij WK baanwielrennen

22 februari 2015 om 17:05
nl
Shanne Braspennincx uit Breda heeft bij het WK baanwielrennen zilver gepakt op het onderdeel keirin.
Geschreven door

Braspennincx moest in Saint-Quentin-en-Yvelines alleen de Australische topper Anna Meares voor zich dulden. “Zij is gewoon heel goed, een topsportster in hart en nieren. Maar ik ben nu best-of-the-rest”, zei Braspennincx bij de NOS.

  De finale kende een herstart omdat de Australische Stephanie Morton lek reed en niet meer mocht meedoen. “Ik dacht: weer een concurrent minder, sowieso vijfde. Topsport is hard'', vertelde Braspennincx die, nadat de gangmaker uit de baan was verdwenen, meteen het wiel van Meares zocht.
“Ik moest echt alles geven om haar wiel te houden. Met nog driekwart ronde te gaan, dacht ik wel: dit wordt een medaille. Stiekem probeerde ik nog voor het goud te gaan, maar Anna is zo sterk”
Spelen RioBraspennincx mikt op een hoofdrol op de Spelen in Rio. ,,Keirin is mijn favoriete onderdeel naast de teamsprint. Mijn doel was hier een plaats in de halve finales. Dat het zo uitpakt is geweldig. Keirin is ook een beetje een geluksspel. Dat had ik in de halve finale. Ik blijf keihard werken om een medaille in Rio tot een realistisch doel te maken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.