Vrienden van verongelukte Wessel (18) en Sjoerd (16) zoeken in Erp naar tastbare herinneringen

22 februari 2015 om 18:30
nl
Ook zondag staan de meeste mensen in de dorpen Erp, Gemert, Someren en Someren-Eind nog stil bij het tragische ongeluk in Erp. Vrienden van de omgekomen 18-jarige Wessel Bloemers en de 16-jarige Sjoerd Lemmen bezochten voor het eerst de plek des onheils. Ze zochten er naar spullen van hun vrienden.
Geschreven door

"We zijn op zoek naar een ketting van Wessel", vertelt een van de zes jongeren die op de Gemertsedijk in Erp aan het zoeken is. "Die ketting was van zijn opa en die had hij altijd om, iets dierbaars, echt iets van hem."
Zaterdag hoorde de vriendengroep dat Wessel en Sjoerd waren omgekomen bij het auto-ongeluk. Ze kwamen toen al even bij elkaar.
Ook een van de meisjes helpt mee met zoeken. Maar die zoektocht is niet de enige reden waarom ze er zijn. "We zijn hier ook gekomen om het voor een stukje af te sluiten en om te kijken naar wat er allemaal gebeurd is."
'Wessel was een geweldige jongen en een doorzetter'"De dood van Wessel en Sjoerd was nog niet goed tot ons doorgedrongen, maar als je hier staat voel je dat het een enorme klap moet zijn geweest", vertelt een van zijn vrienden.
"Wessel was een geweldige jongen en een doorzetter. Hij had net zijn diploma gehaald. Verder had hij het goed voor elkaar: hij werkte bij zijn vader en had een leuke vriendin. We hebben samen nog carnaval gevierd. Ineens besef je dat hij er niet meer is."
Iets verderop staat een meisje met een glasscherf in haar hand. "Op de plek van het ongeluk liggen wat spullen, zoals dit stuk glas. Dat ga ik als herinnering bewaren."
OngevalHet fatale ongeluk vond vrijdagavond rond kwart voor tien plaats in Erp. Bij het ongeluk kwamen Sjoerd Lemmen (16), Wessel Bloemers (18), Rens Rovers (20) en Martyn Stoffelen (20) om het leven. Het ongeluk gebeurde op de Gemertsedijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.