De Efteling ziet dierentherapeute graag komen voor ontroostbare zwaan Koosje: ‘Alle hulp is welkom’

23 februari 2015 om 10:46
nl
Het ontroerende liefdesverhaal van zwanenkoppel Koosje en Keesje heeft diepe indruk gemaakt op dierentherapeute Carmen Wilbers. Zij is er sterk van overtuigd dat dieren liefdesverdriet kunnen hebben. De Gelderse biedt daarom de Efteling haar diensten aan om Koosje er weer bovenop te krijgen. “Ik wil best naar Kaatsheuvel rijden om haar verdriet proberen te verminderen.”
Geschreven door

De Efteling ziet Wilbers graag langskomen. “We grijpen iedere mogelijkheid aan om ervoor te zorgen dat Koosje zich weer beter gaat voelen”, laat een woordvoerder van het pretpark weten.
'Ze moet voldoende eten'Koosje staat na de dood van zijn soortgenoot al dagen onafgebroken bij een stalen prullenbak. Hij denkt in de weerspiegeling een glimp van Keesje te zien. “Het kan ook zijn dat dat toevallig de plek is waar zij voor de laatste keer Keesje in goede gezondheid heeft gezien”, legt de holistisch dierentherapeute uit.
De dood van Keesje lijkt het leven van Koosje te beheersen. “Liefdesverdriet bij mensen kan net zo diep gaan als bij dieren. Dieren hebben ook gevoelens en emoties. De Efteling moet de komende tijd goed opletten of het dier wel voldoende en goed eet.”[Tweet:body:https://twitter.com/Efteling/status/569786255795482625]
'Extra hulp is welkom'Volgens een woordvoerder van de Efteling zijn de dierenverzorgers volop bezig met de verzorging van Koosje. “Maar extra hulp is uitermate welkom. Als deze mevrouw Koosje wil en kan helpen, dan graag.” Wilbers wil bij de behandeling graag een Bach-bloem gebruiken. Dat zijn bloemen die voor veranderingen zorgen in het gedrag van dieren.
“Deze zorgen ervoor dat dieren over die drempel stappen die hen ervan weerhoudt een gelukkig leven te leiden. In dit geval is liefdesverdriet dus de drempel.”[YouTube:body:http://youtu.be/l0z436q2x6k]
'Mogelijkheden voor verdrietige dieren'Een eerste goede stap zou zijn om Koosje in het gezelschap van andere zwanen te brengen, adviseert de dierentherapeute. “Het is weliswaar geen medicijn voor liefdesverdriet, maar het kan zo’n dier wel helpen om weer wat vrolijker te worden. Vooral bij zwanen is dit belangrijk. Dat zijn dieren die niet graag alleen zijn.”
Carmen Wilbers is al zo’n tien jaar dierentherapeute. Ze helpt veel diereneigenaren in Brabant, waar ze voornamelijk als paardenfluisteraar actief is. “Doordat ik als holistisch dierentherapeut op een andere manier naar dieren kijk, ontstaan er mogelijkheden dat verdrietige dieren toch nog geholpen kunnen worden.”[Tweet:https://twitter.com/Efteldingeling/status/569821611836252160]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.