Vermiste Mariska Peters (21) die mogelijk in Ravenstein werd gezien, is dood gevonden in Nijmegen

22 februari 2015 om 23:28
De vrouw op de bijrijdersstoel zou de vermiste Mariska Peters kunnen zijn
De vrouw op de bijrijdersstoel zou de vermiste Mariska Peters kunnen zijn
Het lichaam dat zondagochtend werd gevonden in de Gelderse Hatertse Vennen is van de 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen, die sinds twee weken werd vermist. Dat meldde de politie zondagavond. Mariska is vorige week mogelijk gezien in Ravenstein.

De politie kon nog niet zeggen of ze door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft tijdens de vermissing onderzoek gedaan bij een tankstation in Ravenstein, maar vond daar geen aanknopingspunten om daarmee door te gaan.
Inzet speurhondenHet slachtoffer verdween nadat ze in haar auto onderweg was naar een vriendin, bij wie ze nooit is aangekomen. Haar auto werd een dag later op een parkeerplaats gevonden.
Zondagochtend ontdekten de speurhonden het lichaam van de vrouw. Het team schakelde direct de politie in die het gebied afzette.
De politie behandelde de verdwijning van de vrouw in eerste instantie als een vermissing, maar nadat in haar auto verdachte sporen waren gevonden is vorige week een opsporingsteam van 25 rechercheurs op de zaak gezet.
Lichaam gevondenDe familie van de vrouw vroeg de Reddingshondenwerkgroep uit het Gelderse Westervoort (RHWW) om hulp. Omdat er een groot gebied doorzocht moest worden, heeft RHWW de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ingeschakeld.
De recherche gaf plekken aan waar de honden misschien iets zouden kunnen vinden. Tien minuten nadat een team zondagmorgen in de Hatertse Vennen van start ging, werd het lichaam van de Nijmeegse gevonden.
Grote zoekactieDe politie heeft de rest van de dag onderzoek gedaan in het bosgebied. Waarom niet eerder in het natuurgebied is gezocht, kon de politie zondagavond nog niet zeggen. De Hatertse Vennen zijn dichtbij de wijk waar de Nijmeegse woonde. In totaal hebben veertig honden met 67 begeleiders van zes organisaties zondag meegeholpen aan de zoekactie.

Wachten op privacy instellingen...