Video

Brand pindafabriek Graaf Food Ingredients Giessen, twee werknemers lichtgewond

23 februari 2015 om 07:14 • Aangepast 21 november 2020 om 19:54
nl
Bij een pindafabriek aan de Industrieweg in Giessen woedde maandagochtend een grote brand. Twee werknemers van de nachtploeg raakten lichtgewond. Het sein brand meester werd rond kwart voor acht gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De pindafabriek behoort tot Graaf Food Ingredients. De uitslaande brand brak uit in een oven van de fabriek en breidde zich uit via het leidingstelsel. De brandweer probeerde onder andere met hoogwerkers het vuur te blussen.
"De olie van de pinda's is zeer brandbaar. Door de olie en de harde wind hebben we opgeschaald", legde woordvoerster Marieke Van Wijk van de Veiligheidsregio uit.

Wachten op privacy instellingen...

Gewonden door rookDe zwarte, stinkende rook trok in eerste instantie richting Giessen. Mede daardoor werd bedrijven op het industrieterrein geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Wachten op privacy instellingen...

Twee medewerkers van de nachtploeg van de pindafabriek raakten gewond. Zij ademden rook in en werden ter plaatse behandeld.

Wachten op privacy instellingen...

Zwarte rookOnze verslaggever merkte meteen dat het advies om ramen en deuren gesloten te houden, terecht is. "Toen ik het industrieterrein op kwam rijden, rook ik al door het ventilatiesysteem van de auto dat het geen frisse boel is", zo zei hij.

Wachten op privacy instellingen...

Niet de eerste keerHet is de derde keer in zes jaar tijd dat er brand uitbrak bij de pindafabriek, zo bevestigde woordvoerster Ellen ten Holter van Graaf Food Ingredients. De exacte schade aan het gebouw is voorlopig niet te bepalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.