Video

In Erp verongelukte Sjoerd Lemmen (16) herdacht in bomvolle aula Varendonck-College

23 februari 2015 om 11:11
nl
Docenten en leerlingen van het Varendonck College in Asten hebben maandag de 16-jarige Sjoerd Lemmen in een bomvolle aula herdacht. Sjoerd is één van de slachtoffers van het noodlottige ongeval in Erp afgelopen vrijdag.
Geschreven door

De herdenking was ingetogen en aangrijpend, vatte een enigszins aangeslagen rector Irma van Nieuwenhuijsen samen. Docenten en leerlingen spraken volgens haar met elkaar over Sjoerd, hielden een minuut stilte en draaiden muziek van Coldplay omdat die bij hem paste. “Sjoerd was een jongen met een hart van goud, iemand met een ruim netwerk.” Het was volgens Van Nieuwenhuijsen een heftige bijeenkomst. "Veel verdrietige kinderen, dit hoop je nooit mee te maken."
Lees ook: Vrienden van verongelukte Wessel (18) en Sjoerd (16) zoeken in Erp naar tastbare herinneringen.
Apart kamertje ingerichtHet Varendonck College heeft een apart kamertje ingericht voor nabestaanden. Zij kunnen daar onder andere een condoleanceregister tekenen. Daarnaast probeert het bestuur van het Varendonck College leerlingen de ruimte te geven voor hun verdriet.
Van Nieuwenhuijsen: “We willen leerlingen de ruimte geven om dit te verwerken en we willen structuur bieden omdat het leven ook doorgaat. Die twee zaken vallen vandaag heel raar samen.”
Herdenking voor Wessel, Rens en Martyn Ook voor de andere drie slachtoffers van het dramatische ongeluk in Erp vonden herdenkingen plaats. ROC Ter AA in Helmond herdenkt Wessel Bloemers (18), Rens Rovers (20) en Martyn Stoffelen (20). Zij waren klasgenoten en hadden eind januari hun diploma gehaald.
Bij de herdenking waren honderden leerlingen aanwezig. Ook oud-klasgenoten van de jongens waren daarbij. In een lokaal op het ROC is een herdenkingsruimte voor de jongens ingericht met kaarsen en condoleance-boeken. De komende weken kunnen alle leerlingen die daar behoefte aan hebben daar terecht. “Het is vreselijk dat vier jonge mensen zo plotseling uit het leven zijn weggerukt. Wij zijn in gedachten bij hun gezinnen, families, vrienden en bekenden”, aldus directeur Theo Schippers.
Lees ook: Scholen van omgekomen oud-leerlingen Erp enorm geraakt: 'Ze zijn eind januari afgestudeerd'
Ten slotte krijgen alle ouders van de studenten die met Wessel, Rens en Martyn in de klas hebben gezeten, bericht van de school.
OnduidelijkHet is nog altijd niet duidelijk wie er achter het stuur heeft gezeten die bewuste avond. "Dat onderzoeken we nog", aldus een politiewoordvoerder. "We weten alleen dat de jongens uit de richting van Gemert kwamen. Voor de rest is de toedracht van het ongeluk nog onduidelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.