Eindhovense hit ‘KinderTube’ gaat de grens over: miljoenen views leveren internationale status op

23 februari 2015 om 12:12
nl
Het gaat goed met de Eindhovense hitsensatie ‘KinderTube’. De site, waarop ouders met hun kids naar kindvriendelijke filmpjes kunnen kijken, komt binnenkort uit in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Elke dag worden er meer dan een half miljoen kinderfilmpjes bekeken via KinderTube.
Geschreven door

Maandelijks trekt KinderTube, gemaakt door vader Jeroen Bouten uit Eindhoven, meer dan 800.000 bezoekers. Het succes van de site is dat ieder kinderfilmpje door de makers wordt gecontroleerd op kindvriendelijkheid. “Ik maak veel gebruik van afbeeldingen en zo min mogelijk tekst, waardoor het voor alle kinderen makkelijk te snappen is”, vertelde de oprichter eerder aan Omroep Brabant.
Toegankelijk en overzichtelijkDe Eindhovenaar lanceerde een halfjaar geleden ‘ToddlerTube’ voor Engels sprekende peuters en kleuters. De Amerikaanse variant Toddlertube.com en Engelse variant ToddlerTube.co.uk werden in enkele maanden 'een groot succes', aldus Bouten.
In maart komt een Duitse versie van KinderTube beschikbaar. Door de makkelijke layout en ontwerp kunnen peuters en kleuters volgens Bouten makkelijk zelf een kinderfilmpje kijken. Hierdoor leren kinderen om te gaan met een computer en tablet.[YouTube:body:http://youtu.be/9VGPuLG4noc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.