Video

NAC-speler Tighadouini bij beste elf van Europa volgens La Gazzetta dello Sport: 'Ik neem risico!'

23 februari 2015 om 12:46 • Aangepast 21 november 2020 om 19:53
nl
Hij staat met zijn club NAC voorlaatste in de Eredivisie, maar volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport hoort Adnane Tighadouini dit weekend tot de beste spelers van Europa. De linksbuiten is gekozen in het elftal van de week.
Profielfoto van
Geschreven door

Thiago Silva van PSG, Silva van Manchester City, Bas Dost van Wolfsburg en Adnane Tighadouini van NAC. Het is een mooi rijtje. Elke week kiest de wereldberoemde sportkrant La Gazzetta dello Sport de beste elf spelers van het weekend. Meestal zijn dat vooral spelers van de internationale topclubs.

Wachten op privacy instellingen...

Maar maandag staat daar dus Tighadouini die opdook tussen de Europese vedettes. De reden: twee goals tegen Cambuur en diverse solo's van hoog niveau. "Ik was wel verbaasd", zegt de uitverkorene. "Maar het is mooi, het doet wat met je. Zie je NAC staan tussen al die grote namen."
KwakmanHet is niet de eerste keer dat een speler van NAC in het elftal van de week staat. Kees Kwakman was Tighadouini voor in 2013. Hij scoorde toen twee keer tegen PSV.
Ambitie heeft 'Adje' wel. "Je wil altijd hogerop. Als ik dan clubs zie als Manchester City, Wolfsburg en Liverpool, dan zijn dat mooie clubs. Of ik denk dat ik het bij die clubs kan redden? Ja. En ik ga er ook alles aan doen om zo ver mogelijk te komen in mijn carrière."
FluitconcertTighadouini maakte dit seizoen al acht goals, ruim een derde van de totale Bredase doelpuntenproductie. Toch is de flankspeler niet onomstreden. Afgelopen vrijdag daalde er zo nu en dan een fluitconcertje op hem neer, van zijn eigen fans. "Zo zijn supporters. Als je scoort juichen ze. En als je iets fout doet fluiten ze. Maar ik neem risico, vandaar dat ik meer balverlies lijd dan een verdediger. Dat is mijn spel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.