200 uur taakstraf voor oud-wethouder die raadslid Moors uit Hilvarenbeek doodreed

23 februari 2015 om 14:39
nl
Oud-wethouder Piet Hesselmans uit Hilvarenbeek heeft een taakstraf van 200 uur gekregen en mag een half jaar niet meer rijden. De rechter in Breda legde de oud-wethouder de straf op, omdat Hesselmans in april 2013 gemeenteraadslid Erik Moors met een tractor heeft aangereden. Moors overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
Geschreven door

De rechter in Breda vindt dat Hesselmans had kunnen zien dat het knipperlicht van de tractor niet werkte toen hij afsloeg. Ook had hij beter moeten kijken, want dan had hij de fietsers kunnen zien. Moors fietste samen met twee anderen in Esbeek toen hij werd aangereden.
GeëmotioneerdDe weduwe van Erik Moors, Dorine vindt dat de hoogte van de straf er niet zo toe doet. Het is voor haar belangrijk dat Hesselmans schuldig is bevonden en dat het slachtoffer, haar man, volgens de rechter juist geen schuld had aan het ongeluk. Ze sprak eerder geëmotioneerd tijdens de behandeling van de zaak. Ze liet weten dat het gemis groot is. "Ook voor ons dochtertje is het heel zwaar om haar vader te missen", zei ze voor de rechtbank.
Voor Hesselmans kwamen die woorden hard aan. "Ik sta elke dag op met het ongeluk in mijn hoofd en ga er elke dag mee naar bed", was zijn reactie. Hesselmans kende Moors erg goed. "We hadden vaak dagelijks met elkaar te maken des te dramatischer is het", zo verklaarde een zwaar aangeslagen oud-wethouder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.