Wethouder Tilburg wil opheldering over tv-plannen Thebe

23 februari 2015 om 17:27
De Tilburgse wethouder Hans Kokke (SP) gaat Thebe om opheldering vragen over de plannen die de zorginstelling heeft om een eigen tv-kanaal te beginnen. Dat heeft hij maandagmiddag toegezegd, nadat de Tilburgse SP-fractie vragen gesteld had over de plannen van Thebe.
Geschreven door

De tv-ambities van Thebe werden zondag onthuld door Omroep Brabant.
Veel kritiekEr kwam meteen een stortvloed aan kritiek, omdat het als ongepast wordt gezien dat een zorgverlener die net zijn huishoudelijke tak failliet heeft zien gaan geld vrijmaakt voor een eigen tv-zender. Thebe ontsloeg ondanks tweeduizend thuishulpen.
Het plan is om op ThebeTV het Thebe tv-journaal uit te zenden. Dat moet te zien zijn in alle tehuizen, beschikbaar zijn voor alle werknemers en op YouTube te zien zijn.
Verder geen reactieWethouder Kokke laat via een woordvoerder weten dat hij inhoudelijk niet verder op de kwestie in wil gaan voordat hij contact gehad heeft met Thebe.
Advocaat Jean Louis van Oss, die veel ontslagen Thebe-medewerkers bijstaat, noemde de televisieplannen eerder al 'bizar en onfatsoenlijk'. Dirk Uijl van de SP in Breda vindt de plannen 'asociaal'. De Tweede Kamer-fractie van de SP gaat verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn over de plannen van Thebe op het matje roepen.
Thebe ontkent, maar toch nietThebe heeft inmiddels gereageerd op het nieuws. In die reactie ontkent de zorgorganisatie de start van een tv-kanaal, om drie zinnen later uit te leggen dat ThebeTV er toch echt komt.
"Het videobulletin is bedoeld voor medewerkers van Thebe en bewoners van de verschillende woonzorgcentra van Thebe", zo schrijft Thebe.

Wachten op privacy instellingen...