Proef met afvalscheiding op stations Eindhoven, Tilburg en Breda

23 februari 2015 om 17:11
nl
De NS en ProRail willen de hoeveelheid afval in treinen en op de stations met een kwart verminderen. Daarvan moet ook nog eens 75% hergebruikt worden. Er komt daarvoor eerst een proef op de stations van Breda, Tilburg, Eindhoven, Rotterdam, Arnhem en Zwolle.
Geschreven door

Daarbij wordt het afval gescheiden in twee stromen: papier en restafval. Over de afvalvermindering worden ook afspraken gemaakt met onder meer de winkeliers bij de stations.
Nieuwe bakken voor afvalscheidingOp het station Rotterdam Centraal staan al afvalbakken met nieuwe pictogrammen om mensen sneller te informeren waar welk soort afval in moet worden gegooid. Later dit jaar worden die ook neergezet op de andere stations waar de proef wordt gehouden, zoals Breda, Tilburg en Eindhoven.
Na de proef wordt ook op alle andere stations in Nederland gewerkt aan afvalvermindering en afvalscheiding. De afvalberg moet dan op den duur verminderen van in totaal 12.000 ton naar 9000 ton per jaar.
Contract getekendNS en Pro Rail hebben maandag in Rotterdam over het aanpakken van de afvalberg een contract getekend, samen met staatssecretaris Wilma Mansveld van Spoorwegen en Milieu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.