Video

Leerlingen Udense afgebrande basisscholen terug naar 'eigen scholen' : 'Absoluut een fijne dag!'

24 februari 2015 om 09:00
nl
Twee maanden hebben de leerlingen van de basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck in Uden door een verwoestende brand tijdelijk op een andere basisschool gezeten. "Dat was niet echt leuk". Sinds dinsdag kunnen ze weer allemaal naar hun eigen school. Het gaat om een noodschoolgebouw in de wijk Zoggel omdat de afgebrande scholen worden vervangen door nieuwbouw.
Geschreven door

De Udense basisscholen brandden op oudjaarsavond af, vermoedelijk door vuurwerk. Wat de precieze oorzaak van de brand is, is nog niet vastgesteld.
Nieuw gebouwBegin deze maand zijn de afgebrande scholen gesloopt. Tenminste, wat er nog van over was. De 350 leerlingen werden verdeeld in vier groepen die werden ondergebracht op andere Udense scholen. En nu staat er dus een nieuw gebouw met schoolplein, volledig opgetrokken uit noodlokalen.
Ballonnen en applausDinsdagochtend werden de leerlingen en hun ouders feestelijk ontvangen. Bij de toegangspoort stonden zuilen van ballonnen en de kinderen betraden over een rode loper het schoolplein. Hun meesters en juffen trakteerden op applaus. En alle kinderen kregen een 'bellenblaas'.
Na een korte toespraak werd er afgeteld: "Vijf, vier, drie, twee, één!". En daar gingen honderden zeepbellen de lucht in.
Vrolijke gezichtenDe gezichtjes stonden vrolijk op het schoolpleintje van de noodschool. Het was een mooie ochtend na een roerige periode waarin de kinderen dus op verschillende locaties in Uden les kregen.
Een paar meisjes vertelden: "De ene moest met de fiets, de ander met de bus. het was niet echt leuk." Een ander meisje vulde aan: "Zeker de brand niet."
En dus is het goed dat de kinderen en leerkrachten weer hun eigen stekkie hebben in Uden. Woordvoerder Lambert van de Ven: "Eindelijk weer bij elkaar. Dat voelt heel prettig."
Over tot de orde van de dagNa de feestelijke opening brachten de ouders hun kinderen naar hun nieuwe klassen. En toen stonden er gewoon weer taal- en rekenlessen op het programma. Van de Ven: "Dat is waar kinderen toch behoefte aan hebben, gewoon aan onderwijs. En daar hebben ze ook veel zin in."
Over twee jaar moet de nieuwbouw van beide basisscholen klaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.