15 politiebureaus verdwijnen in Midden- en West-Brabant

23 februari 2015 om 22:14
nl
Er verdwijnen vijftien politiebureaus in Midden- en West-Brabant. Dat blijkt uit een lijst van bureaus die wél openblijven, vrijgegeven door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Geschreven door

In Breda verdwijnen drie van de vier bureaus. Eén bureau gaat helemaal weg, de andere twee bureaus worden steunpunten. Daar kunnen mensen op afspraak aangifte doen of praten met een wijkagent. In de meeste gevallen komen de steunpunten in het gemeentehuis.
Steunpunten ter vervangingTilburg levert twee van de vijf bureaus in. Ook het bureau in Gilze-Rijen verdwijnt, maar daar komen wel twee steunpunten voor terug. Dit is ook het geval in Steenbergen, Hoogerheide, Rucphen, Oudenbosch, Geertruidenberg, Oisterwijk, Zevenbergen en Zundert.
Omdat er bureaus verdwijnen, worden in andere plaatsen steunpunten geopend. Zo krijgt Moerdijk een steunpunt in de haven. Ook Baarle-Hertog, Ulvenhout, Alphen-Chaam, Drimmelen, Aalburg, Goirle, Gilze en Dongen krijgen een steunpunt.
Oost-Brabant later bekendDe hele operatie duurt nog tien jaar. Het was al bekend dat er bureaus moeten sluiten, maar nu is ook openbaar gemaakt om welke bureaus het gaat [PDF, 884 kB].
De gegevens van Oost-Brabant zijn nog niet bekend. Opstelten: "Voor deze eenheid, zo was ook voorzien in het proces, zal ik de huisvestingsplannen in de loop van dit jaar vaststellen. De reden is gelegen in een nog lopende pilot van een nieuwe werkwijze in deze eenheid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.