Zielige benzinebedelaar heeft vrij spel in Den Bosch, politie staat machteloos: ‘Wees gewaarschuwd'

24 februari 2015 om 09:56 • Aangepast 21 november 2020 om 19:53
nl
Na een kort verblijf in het buitenland is de ‘zielige benzinebedelaar’ weer terug van weggeweest. De man uit Sint-Michielsgestel is de afgelopen week weer gesignaleerd in de omgeving van Den Bosch. Voor de politie is de man moeilijk te stoppen, omdat hij in beginsel geen strafbare feiten pleegt.
Profielfoto van
Geschreven door

De benzinebedelaar is een man die bij willekeurige huizen aanbelt en vervolgens een zielig verhaal ophangt. Meestal gaat het over zijn auto die even verderop zonder benzine staat. De man ontfutselt op deze manier regelmatig tientallen euro’s.
'U bent gewaarschuwd'De bedelaar belooft de gulle gevers terug te betalen, maar doet dit vervolgens nooit. Voor de politie is de man ‘moeilijk te stoppen’. “Wij kunnen alleen maar waarschuwen om deze man geen geld te geven. Ondanks zijn toezegging komt het geld nooit bij u terug”, waarschuwt de politie.
Het gaat om een wat oudere man van rond de vijftig jaar. Hij heeft een ingevallen gezicht en loopt mank. Hij schroomt niet om bij oude bekenden aan te bellen of mensen te benaderen van wie hij kennissen of vrienden kent. “Verwacht u het geld terug te krijgen, dan bent u bij deze gewaarschuwd”, aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.