Grote veiling werk Anton Pieck is 'dé kans voor minder gefortuneerde kunstliefhebbers'

24 februari 2015 om 11:27
nl
Meer dan zestig originele aquarellen en tekeningen van Anton Pieck gaan deze week onder de hamer. De veiling wordt gehouden vanwege het 120ste geboortejaar van de ontwerper van het sprookjespark in De Efteling in Kaatsheuvel. Volgens veilingmeester Albert Goldenbeld is dit 'de kans voor minder gefortuneerde kunstliefhebbers om een echte Pieck te bemachtigen'.
Geschreven door

Veilinghuis Catawiki meldt dat het de eerste keer is dat zoveel werk van Pieck bijeen is gebracht in een veiling. De totale opbrengst wordt geschat op 75.000 tot 100.000 euro.
ZeldenGoldenbeld: "Er komen slechts zelden tekeningen of aquarellen van Pieck op de markt. Zo'n grote veiling is dan ook erg bijzonder en ik verwacht veel belangstelling." Hij verwacht dat musea en particulieren gaan bieden. "Naast de duurdere aquarellen, worden er namelijk originele tekeningen en zelfs schetsen van Pieck aangeboden."
PerfectionistDe veilingmeester wijst erop dat Pieck een perfectionist was, wat terug te zien is in het werk. "Voor de Efteling ontwierp hij niet alleen het sprookjesbos, maar ook de folderbakken, toiletten, lantaarnpalen, prullenbakken en motieven voor de tegelvloeren."
De veiling duurt tot en met vrijdag. Op de site van het veilinghuis is het werk te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.