Agressieve hond in Sprang-Capelle: 'Die blik in die ogen, die hond wilde mijn hondje gewoon afmaken'

24 februari 2015 om 19:27
nl
De schrik zit er goed in bij José Kramer uit Sprang-Capelle. Afgelopen zaterdag werden zij en haar hondje Dino flink te grazen genomen door een loslopende Stafford.
Geschreven door

Samen met haar man liet José haar hond Dino uit op het Oosteind in Sprang-Capelle. Op een gegeven moment kwam de hond, een Staffordshire-bullterriër of Pitbull, op Dino af.
'Groot en gespierd'"Ik weet niet precies wat voor hond het was. Het teefje was groot en gespierd. Ik wil voorop stellen dat ik niet alle Staffordshires valse honden vind. Normaal gesproken vind ik ze namelijk heel lief", meent Kramer.
Tijdens het uitlaten kwam het Stafford-teefje op Dino af. "Ze roken wat aan elkaar en Dino gaf aan dat hij niet gediend was van de andere hond", vertelt Kramer. Toen ging het mis.
Gebeten in been"Op dat moment veranderde de blik de ogen van het dier. Die hond wilde mijn hondje hoe dan ook afmaken", vertelt de geschrokken vrouw. De agressieve hond maakte een bijtbeweging richting Dino. Kramer trok de Stafford aan haar tuig weg en werd toen zelf in haar been gebeten.
"Toen ze doorhad dat ze niet Dino maar mijn been te pakken had, liet ze los en ging ze achter mijn hond aan." Dino, een kruising van een Duitse Pincher, sloeg op de vlucht. "Omdat hij zo wendbaar is, kreeg de hond hem gelukkig niet goed te pakken."
Neusgaten dichtgedruktUiteindelijk had de hond Dino vast bij zijn staart. "Het baasje van de Stafford pakte de hond vast aan haar tuigje en mijn man heeft toen haar neusgaten dichtgedrukt. Toen liet ze pas los." Ondertussen gutste het bloed uit het been van Kramer. "Dat had ik daarvoor nog niet eens door."
Het slachtoffer ging vervolgens snel naar huis met haar man en hond. "Ik ben naar de huisartsenpost gegaan en vrienden van ons hebben Dino naar de dierenarts gebracht."
Vier bijtwondenVolgens de dierenarts heeft Dino vier bijtwonden. Twee wonden moesten gehecht worden.
José Kramer zette foto's van haar beenwond op Facebook in de hoop de eigenaresse van de hond te vinden. Het bericht werd honderden keren gedeeld en de vrouw meldde zich maandag bij Kramer thuis.
De volle laagDat bezoekje liep anders dan Kramer had gedacht. "Ik verwachtte excuses maar kreeg de volle laag. Mijn hond zou het uitgelokt hebben", vertelt ze nog steeds geëmotioneerd.
Kan geen aangifte doenKramer besloot aangifte te doen van de aanval. Bij de politie ving ze helaas bot. "Omdat ik tussen de honden ben gesprongen, kan ik blijkbaar geen aangifte doen", legt ze verontwaardigd uit. "Ik ga nu kijken wat de gemeente voor me kan doen."
Kramer vond in eerste instantie dat de hond moest worden ingeslapen. "Maar verplicht een muilkorf of verplicht aanlijnen, vind ik ook acceptabel. Dan zijn andere mensen en honden in ieder geval veilig."
De vrouw gaat de politie nog een keer bellen in de hoop dat de wijkagent wat kan betekenen. "Ik wil graag met de wijkagent en de eigenaresse van de hond om tafel gaan zitten om het uit te praten. Zonder bemiddelaar komen er er niet uit", besluit Kramer haar verhaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.