Zwaarbewapende criminelen die in Breda plofkraak pleegden vrijdag voor Belgische rechter

24 februari 2015 om 11:54
nl
De criminelen die maandag in Turnhout zijn opgepakt op verdenking van het plegen van de plofkraak op een pinautomaat in Breda, verschijnen vrijdag voor de Belgische rechter.
Geschreven door

De rechtbank in Turnhout beslist dan over het verlengen van het voorarrest van de drie verdachten. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank dinsdag gezegd.
Pinautomaat opgeblazen met explosievenDe plofkraak vond maandagochtend rond halfvier plaats bij een ING-filiaal in Breda. De criminelen bliezen met explosieven de pinautomaat uit de muur.
Het trio werd maandag aangehouden na een urenlange klopjacht waarbij ze met kalasjnikovs op de Belgische politie schoten. Volgens de Belgische justitie gaat het om twee mannen uit Amsterdam (26 en 29 jaar oud) en een man uit Driebergen (26).
De 29-jarige Amsterdammer stond voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Die besliste dat hij vrijdag samen met de twee andere verdachten voor de rechter moet verschijnen. De rechtbank kan het voorarrest van de drie mannen met een maand verlengen.
Poging tot moordVolgens de woordvoerster wordt de mannen poging tot moord, het plegen van misdaad in vereniging en het onttrekken aan de wapenwetgeving ten laste gelegd. “De Nederlandse justitie heeft nog niet om uitlevering gevraagd van de drie verdachten.”
Dat wordt bevestigd door een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda. “Daar wordt nog overleg over gevoerd. Ondertussen kunnen we hun betrokkenheid bij de plofkraak in Breda onderzoeken. Bij het onderzoek nemen we ook andere plofkraken in de regio mee.” Zo wordt de plofkraak op een geldautomaat aan de Donk in Breda onderzocht. Die werd op 23 januari gepleegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.