Op jacht naar een nieuwe baan: van tegoedbon voor één dag gratis werken tot levensgrote billboard

24 februari 2015 om 14:18
nl
Het is overal te lezen: de economie trekt weer aan. Toch liggen de banen nog niet voor oprapen. Werkzoekenden trekken alles uit de kast om ergens aan de slag te kunnen. Van een tegoedbon voor één dag gratis werken tot billboards op tien plekken in de stad.
Geschreven door

Het is het verhaal Sander Oord uit Tilburg en Jean Paul Mulder uit Bergen op Zoom.
Lekkerste pannenkoekenOord bulkt van de ideeën, bakt naar eigen zeggen de meest goddelijke pannenkoeken van de hele wereld en heeft een diep verlangen om cabaretier te worden. Maar bovenal: per 1 april zoekt hij een nieuwe baan.
Gratis één dag werkenOm nieuwe werkgevers over de streep te trekken, geeft de Tilburgse sales- en marketingmanager tegoedbonnen. Bij inlevering van een tegoedbon komt Sander één dag gratis werken.
Tot 31 maart is Oord nog in dienst bij een online autoveiling. “Ik ben dus hard op zoek naar een nieuwe baan. Op internet kwam ik het idee van de tegoedbon tegen. Dat sprak me aan. Op die manier kun je de hele dag laten zien wat je in je mars hebt.”
Vijf aanmeldingenDe methode blijkt succesvol, want al vijf bedrijven meldden zich om voor één dag werkgever te zijn. Of langer natuurlijk, als het aan Sander ligt.
Billboards in Bergen op ZoomJean Paul Mulder plaatste op tien plaatsen in Bergen op Zoom als open sollicitatie driehoeksborden met daarop levensgroot zijn foto, een omschrijving van wat hij zoekt en zijn telefoonnummer.
De borden blijven nog een week staan. Hij is ervan overtuigd dat de reclameactie om zichzelf aan een baan te helpen uiteindelijk slaagt. "Ik heb overal uitgebreid aandacht gekregen, tot in de landelijke pers toe. Als dit niet werkt, zou ik ook niet meer weten wat ik verder nog kan verzinnen."
Mulder zoekt werk in de creatieve hoek, bijvoorbeeld als marketing manager of creative director. "De aandacht is enorm, daar heb ik zeker niet over te klagen. Veel mensen zoeken met mij mee naar vacatures en komen met tips over banen die binnenkort beschikbaar komen."
"Dat ik nog niets concreets heb, vind ik niet zo vreemd. Vorige week waren er nog heel veel mensen aan het feesten of op vakantie. En zo'n baan op het niveau dat ik zoek, vind je niet zo maar binnen twee weken."
'Stoer, creatief en grandioos'Met vastenavend is hij in eigen woonplaats volop aangesproken op zijn actie die naar werk moet leiden. "Zelfs door mensen die ik helemaal niet ken. Ze noemden het stoer, creatief en grandioos. Hartstikke leuk, het is in ieder geval goed opgevallen. En hoewel ik de overtuiging heb dat het mij gaat lukken, mogen mensen mij nog steeds helpen zoeken. Want nogmaals, nog niets is concreet."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.