Crosser Glenn Coldenhoff met gebroken tenen naar Qatar: 'Ik wil absoluut starten' - Omroep Brabant

Crosser Glenn Coldenhoff met gebroken tenen naar Qatar: 'Ik wil absoluut starten'

24 februari 2015 om 14:42
nl
Een motorcrosser komt zelden ongeschonden uit de strijd. Glenn Coldenhoff kan erover meepraten. "Ik heb in mijn carrière mijn portie aan blessures wel gehad. Nu heb ik twee gebroken grote tenen, gevolg van een valpartij", zegt de 24-jarige crosser uit Heesch.
Geschreven door

Hij heeft enkele weken rust genomen om zich volledig te kunnen concentreren op zijn debuut in het wereldkampioenschap MXGP, de koningsklasse van de motorcross. Het seizoen begint komend weekeinde met de Grand Prix van Qatar. "Ik wil daar absoluut starten."
In de schaduw van Jeffrey HerlingsColdenhoff acteerde de afgelopen jaren in de lichte klasse MX2, meestal in de schaduw van Jeffrey Herlings, het wonderkind uit Elsendorp dat al twee wereldtitels op zak heeft. "Van Herlings kun je moeilijk winnen. Als hij topfit is, kan niemand hem bijhouden", meent Coldenhoff, die in de MXGP twee andere giganten treft: achtvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli uit Italië en veelvoudig Amerikaans kampioen Ryan Villopoto.
"De MXGP is heel sterk bezet. Het WK wacht al jaren op een strijd tussen de Europeanen en de Amerikanen. Die gaat er nu komen. Niemand weet precies hoe Villopoto er voor staat, maar hij is de ster van de stadioncrosses in Amerika en gaat het Cairoli heel moeilijk maken."
Ervaring opdoenZijn insteek voor dit seizoen is leren. "Belangrijk is een vol seizoen alle grands prix te rijden en zo constant mogelijk te zijn, want ik heb ervaring nodig. Resultaten verwacht ik van mezelf tegen het einde van het seizoen en dan denk ik aan top tien en mogelijk top vijf", aldus de rijder uit het Suzuki-team.
'Stel losgeslagen honden'Coldenhoff kent inmiddels het verschil tussen de lichte en de zware klasse. "De motor van de MX2 ben je meteen de baas, die van de MXGP moet je eerst de baas zien te worden. Het is heel anders rijden. De MX2 is het net een stel losgeslagen gekke honden die vanaf de start zo hard mogelijk racen."
"De MXGP is rustiger. Daar moet je eerst je ritme vinden op de motor en dan naar het einde toe steeds harder gaan."
Harde lesZijn eerste wedstrijd in de MXGP, begin februari in het Britse Hawkstone Park, was meteen een harde les: "Ik begon als een MX2-crosser, dus nam vanaf de start de koppositie en reed als een wilde. Na drie ronden was ik helemaal kapot."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.