Overleg via de webcam over kankerpatiënten: 'Samen komen we tot betere oplossingen'

24 februari 2015 om 14:55
nl
Specialisten van ziekenhuizen in Tilburg en Den Bosch zijn dinsdag begonnen met webcamgesprekken over patiënten met kanker aan de slokdarm, maag, lever, galwegen of alvleesklier. Ze leggen de medische situatie van de patiënten aan elkaar voor om zo de zorg te verbeteren.
Geschreven door

“We willen de coördinatie van onze zorg verder verbeteren, zodat de patiënt sneller en beter wordt geholpen”, aldus Laurens Beerepoot, internist-oncoloog van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.
SamenwerkenOok de huisarts van de patiënt kan zich aansluiten bij het overleg. “Door samen elkaars patiënten te bespreken, komen we tot betere oplossingen”, aldus Beerepoot. Hans Pruijt, hematoloog-oncoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, sluit zich bij zijn collega aan.
“In samenwerken ligt de kracht. Voor de patiënt heeft dat als voordeel dat hij een eenduidig advies krijgt, doordat we met verschillende deskundigen samen over de medische situatie van de patiënt nadenken.”
VolumenormenHet Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis verwijzen patiënten voor sommige operaties al naar elkaar door.
Dat heeft te maken met de landelijke volumenormen. Die moeten garanderen dat artsen een minimum aantal patiënten krijgen om zo genoeg ervaring op te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.