‘Let op een rood busje’, Ierse klusjesmannen bedonderen Brabantse klanten voor honderden euro’s

24 februari 2015 om 15:22 • Aangepast 21 november 2020 om 19:52
nl
De politie waarschuwt dinsdag voor Ierse oplichters die zich voordoen als klusjesmannen. De klussers rijden in een rood busje kriskras door Brabant en bieden voor ‘exorbitante bedragen’ hun diensten aan. De laatste weken zijn de oplichters actief geweest in Den Bosch, Vlijmen, Leende, Veldhoven, Sint-Michielsgestel en Aalst. Het is niet duidelijk of het steeds om dezelfde daders gaat.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie in Aalst heeft dinsdag foto’s op Twitter geplaatst van het voertuig waarin de verdachten rondrijden en van de advertentiefolders die ze verspreiden. “Trap er niet in. Ga niet met deze mannen in zee”, waarschuwt de politie. De klussers zouden in de omgeving van Aalst gezien zijn.

Actief in Den Bosch en VlijmenDe verdachten reden vorige week nog door verschillende wijken in Den Bosch. Twee bewoners van de Weislag werden benaderd door de klusjesmannen, maar besloten niet met ze in zee te gaan. Ze vertrouwden de boel en niet en belden de politie. Deze heeft de verdachten niet meer kunnen achterhalen.
In diezelfde week probeerden de oplichters in Vlijmen nog bewoners voor de gek te houden. Voor het schoonmaken van een oprit vroegen ze maar liefst 270 euro. Een bewoner kreeg ook te horen dat hij ‘zijn muren en dak echt moest laten doen’.

Wachten op privacy instellingen...

Zonder factuurOver de werkwijze van de klussers is inmiddels al veel duidelijk. Voor torenhoge bedragen bieden de Ieren onderhoudsklussen aan die ‘echt moeten gebeuren’. Deze variëren van tuinieren tot het repareren van daken en gevels. Achteraf brengen zij hele hoge prijzen in rekening. Dit alles zonder factuur en klanten moeten meteen contant betalen.
De klussers verplaatsen zich meestal in busjes en gaan het hele land door. De politie adviseert niet in zee te gaan met klusbedrijven die aan de deur hun diensten aanbieden.

Wachten op privacy instellingen...

Slachtoffer TilburgIn september 2013 werd de destijds 85-jarige Jack van Groesen uit Tilburg voor 5000 euro opgelicht door Ierse klusjesmannen. De bejaarde man werd benaderd met het verhaal dat er iets ernstigs mis was met zijn tuinmuur. Vervolgens moest hij met de mannen mee in een busje om 3800 euro te pinnen.
Daarbij werd veel druk op hem uitgeoefend. Niet veel later werden vier klusjesmannen door de politie opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.