Miljoenste DAF-truck rolt van de band in Eindhoven, premier Rutte bij jubileumfeestje

25 februari 2015 om 11:51
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: ANP
Omroep Brabant
DAF kreeg bezoek van premier Rutten (foto: ANP)
Omroep Brabant
De premier was erbij (foto: ANP)
1/5 Miljoenste DAF-truck rolt van de band
Hoog bezoek tijdens een jubileumfeestje bij DAF Trucks in Eindhoven woensdag. Minister-president Rutte was 's ochtends bij de fabriek aan de Hugo van der Goeslaan om de miljoenste DAF-truck te onthullen. Het bedrijf produceert al 66 jaar vrachtwagens.
Geschreven door

DAF Trucks ontstond in 1928, toen de broers Hub en Wim van Doorne de basis legden voor wat nu de snelst groeiende truckproducent van Europa is. Sinds de introductie van het eerste vrachtwagenchassis door DAF in 1949 zijn we inmiddels 999.999 exemplaren verder.
122 trucks per dagHet concern is de laatste jaren enorm gegroeid. Dagelijks komen er 122 zware en middelzware trucks van de band.
Mark Rutte onthulde samen met topman Harrie Schippers op feestelijke wijze de miljoenste truck. Daarna kreeg hij een rondleiding in de assemblagefabriek en sprak hij met de medewerkers over het productieproces.
[Tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/570528723243548672]
'Een enorm feest'De premier noemde het 'een enorm feest'. Volgens hem toont DAF Trucks als een van de weinige bedrijven aan dat maakindustrie wel degelijk succesvol kan zijn.  
'Echt een prestatie'"Hier staat misschien wel de beste truck die in de hele wereld wordt gebouwd, en dat in Nederland, met hogere loonkosten dan in China of India", zei hij. "En toch is dit bedrijf in staat om goeie winsten te maken, om te blijven innoveren en investeren. Dat is echt een prestatie."
Truck naar HongarijeRutte overhandigde de contactsleutels van de jubileumtruck aan de nieuwe eigenaar, een transportondernemer in Hongarije.
DAF is sinds 1996 onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Paccar. De Eindhovense vrachtwagenbouwer heeft overigens de laatste jaren de productie regelmatig moeten aanpassen.[Tweet:body:https://twitter.com/wethouderDepla/status/570529642697732096]
Booming BrabantOok in Booming Brabant was donderdag aandacht voor DAF dat met de nodige innovaties het hoofd boven water wist te houden. [YouTube:body:http://youtu.be/3ZpZD2gmzOM]

Wachten op privacy instellingen...