Moordverdachte Lau G. mag gevangenis Vught niet verlaten ondanks uitspraak rechter

24 februari 2015 om 17:31
nl
De Dienst Justitiële Inrichtingen weigert moordverdachte Lau G. vrij te laten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, ondanks een uitspraak van de rechter. De Raad voor de Strafrechttoepassing oordeelde eind januari dat er geen nieuwe aanwijzingen zijn dat Lau G. wil vluchten. Daardoor zou een langer verblijf in de strengste gevangenis van Nederland niet nodig zijn.
Geschreven door

De 52-jarige Lau G. wordt verdacht van moord op twee Marokkanen in 2006 in het Limburgse Venray. De Marokkanen waren jarenlang spoorloos maar werden vorig jaar opgegraven in Arcen.
Lau G. zit in de EBI nadat hij in april vorig jaar in de gevangenis in Grave een slagader van zijn pols doorsneed. Hij was van plan om tijdens vervoer naar het ziekenhuis te vluchten.
In beroep tegen verblijf VughtDe Dienst Justitiële Inrichtingen zegt dat het vluchtgevaar nog steeds bestaat. Lau G. zou bovendien wraak willen nemen op iemand die tegen hem heeft getuigd.
Zijn advocate Hettie Cremers reageerde dinsdag verontwaardigd. "Uitspraken van de rechter zijn bij staatssecretaris Fred Teeven steeds minder waard.'' Voor de derde keer gaat Lau G. in beroep tegen zijn verblijf in de EBI, kondigde de advocate aan. De zaak wordt op 20 maart met voorrang behandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.