'Barbaarse' ganzenmoord wekt woede van Dierenbescherming

25 februari 2015 om 08:00
nl
De Dierenbescherming begint een campagne om een einde te maken aan het afschieten van ganzen. De organisatie noemt die methode barbaars. Vergunningen daarvoor worden gegeven door provincies. Met het oog op de provinciale verkiezingen op 18 maart wil de Dierenbescherming kiezers duidelijk maken welke partijen volgens haar wel en niet diervriendelijk zijn.
Geschreven door

Een jaar geleden werd het zogenoemde Ganzenakkoord gesloten. Provincies, landbouw- en natuurorganisaties spraken daarin af dat het aantal ganzen verminderd zou worden, maar dat er niet massaal zou worden afgeschoten.
Volgens de Dierenbescherming is daar niet veel van terecht gekomen en daar is de organisatie teleurgesteld over. Daarom vraagt zij in de aanloop van de verkiezingen nog eens aandacht voor dat probleem.
Brabant wacht op adviesDe situatie in Brabant is volgens de Dierenbescherming onduidelijk. Brabant wacht nog steeds op een advies van de Faunabeheereenheid, zeg maar de jagers.
Tot die tijd volgt Brabant het oude beleid van afschot, het afschieten van ganzen. Er zijn vijf plaatsen waar de ganzen ongestoord kunnen eten en rusten: de Beerse Overlaet, Vughtse Gement, Drimmelen, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord.
Diervriendelijke manierenVolgens de Dierenbescherming zijn er diervriendelijkere manieren om de ganzen te verjagen. Bijvoorbeeld meer fouragebieden, andere gebieden zo inrichten dat ganzen er niet meer willen zijn, het gebruik van lasers, ganzendraad of getrainde honden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.