Meerkampster Nadine Broersen lijkt EK indoor te halen: 'Het zware werk is gedaan'

24 februari 2015 om 18:03
nl
Nadine Broersen lijkt de EK indoor, over anderhalve week in het Tsjechische Praag, te gaan halen. De 24-jarige meerkampster uit Dongen liep zondag een blessure aan haar linkerenkel op bij de NK indoor. Een MRI-scan wees dinsdag uit dat de schade meevalt.
Geschreven door

"Bij de sportarts geweest voor onder andere een MRI", schreef Broersen op Facebook bij een serie foto's waarop ze alweer trainend, met een ingetapete enkel, te zien was. "M'n enkel is vakkundig gemummificeerd zodat ik nu weer lekker kan krachttrainen!"
'Voorzichtig te werk'Hoewel Broersen met de foto's de indruk wekt er weer vol tegenaan te gaan, gaf bondscoach Ronald Vetter aan dat ze voorzichtig te werk gaat. "De belasting in de voorbereiding zal aangepast worden om herstel mogelijk te maken", liet hij via de Atletiekunie weten.
Vetter gaf daarbij aan dat de meeste trainingsarbeid voor de EK ook al verricht is. "Het zware werk is gedaan dus blijft het vizier gericht op Praag." Favoriet voor goudBroersen geldt in Praag als een van de favorieten voor goud. Ze is regerend wereldkampioene indoor op de vijfkamp. De Europese titelstrijd begint op 5 maart.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.