SPM Shoeters verlaten Eurochallenge in Estland met nederlaag tegen Tartu

24 februari 2015 om 20:58 • Aangepast 21 november 2020 om 19:52
nl
De basketballers van SPM Shoeters hebben het avontuur in de Eurochallenge niet met een goed resultaat weten af te sluiten. De club uit Den Bosch speelde in Estland tegen Tartu Rock het laatste groepsduel van poule K. Tartu Rock won met 71-64, waardoor Shoeters in de tweede groepsfase als hekkensluiter eindigde.
Profielfoto van
Geschreven door

De ploeg van Sam Jones was net als de Esten al uitgeschakeld voor de volgende ronde. In Tartu stond dan ook voornamelijk de eer op het spel en de strijd om niet laatste in de groep te worden.
Tartu pakt voorsprongShoeters nam nog wel een voorsprong aan het begin, maar aan het eind van het eerste kwart stond Tartu al voor.

Wachten op privacy instellingen...

Halverwege de wedstrijd kwam Shoeters nog wel even terug, maar vanaf 35-35 nam Tartu opnieuw de leiding en gaf die niet meer weg.
TopscorersStefan Wessels, Christopher Denson en Mike Schilder waren ieder goed voor negen punten bij Den Bosch. Bij de thuisploeg was vooral Janar Talts goed op dreef, met 21 punten.
De Fraport Skyliners uit Duitsland kroonden zich tot groepswinnaar door Avtodor Saratov uit Rusland na twee verlengingen met 112-103 te verslaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.