‘Is ThebeTV zinnige besteding van geld dat eigenlijk voor zorg is bedoeld?’, SP stelt Kamervragen

25 februari 2015 om 00:09
Mevrouw Bastiaansen woont al jaren in woonzorgcentrum Heuvel, onderdeel van zorgorganisatie Thebe
Mevrouw Bastiaansen woont al jaren in woonzorgcentrum Heuvel, onderdeel van zorgorganisatie Thebe
Tweede Kamerlid Renske Leijten van SP stelt Kamervragen over de plannen van zorginstelling Thebe om een eigen televisiekanaal te beginnen. De partij wil onder meer weten hoe het te verantwoorden is dat er geld is voor een tv-kanaal na het ontslag van tweeduizend thuishulpen.
Geschreven door

Ook wil SP weten wat het televisiekanaal gaat kosten. Dat is bij Thebe nog onbekend.
In een schriftelijke reactie aan onder meer Omroep Brabant ontkende Thebe met een eigen uitzendkanaal te willen beginnen. In diezelfde verklaring maakte Thebe echter wel bekend te gaan beginnen met een videobulletin dat uitgezonden gaat worden in tehuizen van Thebe en bedoeld is voor cliënten en eigen personeel.
Frequentie gewijzigdOmroep Brabant beschikt over schriftelijke informatie van Thebe waarin ze het videobulletin omschrijft als een journaal en dat 'de zender' ThebeTV gaat heten. Een woordvoerster van Thebe vertelde dinsdag nog aan Omroep Brabant dat de videobulletins niet eens per veertien dagen maar eens per maand worden uitgezonden.
In diezelfde mail laat de organisatie ook weten dat ze voor de opnamen ZZP’ers inhuren. Wat ThebeTV zou gaan kosten wist Thebe niet.
VerontwaardigingDe verontwaardiging die de plannen voor ThebeTV los maakte, had overigens meer betrekking op het ongelukkige tijdstip dat de organisatie had gekozen. Het lanceren van ThebeTV - nu een naamloos videokanaal - werd onder meer schandalig gevonden door advocaat Jean Louis van Oss. Hij hekelde het totale gebrek aan empathie bij Thebe. "Dit kan je niet verkopen aan al die mensen die je op straat hebt gezet."

Wachten op privacy instellingen...