Video

Goudhaantje Jeffrey Herlings nog niet helemaal klaar voor nieuwe seizoen 'Ben al blij met brons'

25 februari 2015 om 00:06
nl
Hij was twee jaar lang ongenaakbaar in de MX2-klasse van het motorcross, maar vorig jaar liep hij door een gebroken bovenbeen de wereldtitel mis. En die blessure speelt aan de vooravond van het nieuwe seizoen nog steeds een rol bij motorcrosser Jeffrey Herlings.
Geschreven door

Ontevreden, zo kijkt Herlings voor zich uit. Hij weet het, hij kan er niks aan doen, blessures zijn blessures. Maar toch, de Elsendorper is een winnaar. En dus baalt hij. Want zaterdag begint het motorcrossseizoen in de MX2-klasse in Qatar en Herlings heeft veel minder kunnen trainen dan hij wilde.
Uit vorm"Normaal hebben we denk ik zo'n zeventig uur op de teller staan voor we naar een eerste GP gaan en nu misschien vijftien uur", verduidelijkt hij. "Ik ben totaal niet in de vorm die ik zou moeten zijn."
Dus gaan de gedachten meteen weer terug naar vorig jaar. Herlings, de wereldkampioen van 2012 en 2013, leek dat kunstje afgelopen seizoen te herhalen, maar toen sloeg het noodlot toe. Hij brak zijn bovenbeen en de wereldtitel ging aan hem voorbij.
Twijfels"Ik heb veel nagedacht na de pech die ik heb gehad", vertelt Jeffrey Herlings. "Het is niet niks, zo'n bovenbeen breken. Je begint dan te twijfelen, het vertrouwen wordt iets minder. Normaal was het ogen dicht en gas open. Nu denk je veel meer na over de risico's."
En dus heeft het goudhaantje uit Elsendorp zijn ambities voor de eerste races van het seizoen bijgesteld. "Ik ga naar Qatar met een ander doel dan vroeger. Tussen de derde en de achtste plek zou al heel goed zijn. Dat is wennen ja, maar van korte duur hoop ik. Ik ga gewoon voor de wereldtitel hoor, want het seizoen is nog heel erg lang."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.