Video

Braboneger praat over sexting en gevaar social media: 'De kracht van social media wordt onderschat'

25 februari 2015 om 02:01
nl
Hij kent beide kanten van het internetsucces, online bekendheid 'Braboneger'. Tilburger Steven Brunswijk heeft zijn succes te danken aan YouTube. Toch maakte hij ook kennis met de gevaren van social media. Dinsdagavond presenteerde hij daarom een informatieavond op het Vakcollege Tilburg over de gevaren die online op de loer liggen.
Geschreven door

"Je onderschat snel de kracht van social media. Er zijn veel jongeren die daar geen rekening mee houden", vertelt Brunswijk, bekend van YouTube. "Een bericht kan veel impact hebben. De informatieavond moet leerlingen weerbaarder maken."
SextingNaast de impact van een online bericht stond ook sexting op het programma. Sexting is het versturen van een seksueel getint bericht of een pikante foto of video.
"Als het goed is, weet hij wat hij wel en niet op internet kan plaatsen", vertelt een moeder na afloop van de bijeenkomst. Haar zoon bevestigt dat met een glimlach. "Daar hou ik me wel netjes aan." Realiteit is dat wat online wordt uitgespookt, vaak buiten het zicht blijft van ouders.
SelfieDe avond werd afgesloten met een fotosessie met Brunswijk. Veel van de gemaakte foto's belandden overigens gewoon weer op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.