'Vion Food in Boxtel presteerde vorig jaar aanzienlijk beter dan in 2013'

25 februari 2015 om 07:36
nl
Vion Food in Boxtel heeft vorig jaar aanzienlijk beter gepresteerd dan in 2013. De vleesverwerker heeft dit woensdag bekend gemaakt, binnenkort volgen de exacte jaarcijfers. Volgens een woordvoerder is er in vergelijking met andere jaren sprake van een trendbreuk. In 2013 werd een netto winst van 516 miljoen euro geboekt.
Geschreven door

Via het Financieele Dagblad kwam al naar buiten dat Vion zijn plannen om het concern helemaal of in delen te verkopen in de ijskast heeft gezet. Er komt zo veel geld binnen dat het nieuwe management het bedrijf zelf gaat saneren. De Vion-zegsman wilde hier nog niet op ingaan.
Rabobank belangrijkse geldschieterEerder kwam naar buiten dat de vleesverwerker delen van het bedrijf wilde verkopen. Het zou hierbij gaan om de Duitse slachterijen. De situatie wordt volgens de krant overigens bemoeilijkt, omdat de Rabobank Vion onder bijzonder beheer heeft gezet. De bank is de belangrijkste geldschieter van de vleesverwerker.
Vion Food was een paar jaar geleden nog marktleider onder de Europese vleesverwerkers. Het bedrijf was toen behalve in Nederland en Duitsland ook in Groot-Brittannië actief. Door financiële en bestuurlijke problemen stapelden de verliezen zich op en moest de onderneming zich steeds verder terugtrekken uit het buitenland.
Joost Sliepenbeek nieuwe CFOHet concern meldde verder dat Joost Sliepenbeek per 1 mei benoemd wordt tot financieel topman ofwel CFO. Hij volgt Jacques Straathof op, die sinds mei vorig jaar deze functie vervulde. De komst van Sliepenbeek is de volgende stap in de vorming van een nieuwe leiding van Vion Food.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.