Tientallen gestolen autologo's gevonden in huis in Eersel

25 februari 2015 om 11:00
nl
De politie heeft in een huis in Eersel tientallen gestolen emblemen van auto's gevonden. De politie kwam daar bij uit tijdens een onderzoek naar vernielingen aan auto's. Die werden de laatste tijd gepleegd in Eersel en omgeving.
Geschreven door

Op het politiebureau in Eersel hield de politie op 20 februari al een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Eersel aan voor meerdere vernielingen in het centrum van Eersel. De vernielingen werden de maanden daarvoor gepleegd.
Frietvet over autoHet tweetal kwam  in beeld nadat er frietvet over een geparkeerde auto was gegooid op de Odradastraat. Ook op de Nieuwstraat bleek er vet op de weg te zijn gegooid. Toen de man en de vrouw daarover werden verhoord kwam ook hun betrokkenheid bij andere zaken naar voren. Ze zouden in september auto's hebben vernield en besmeurd met olie en winkelpanden hebben besmeurd met onder meer eieren en bakpoeder.
Bureau BrabantOok worden ze verdacht van zeker tien andere vernielingen in Eersel. Tussen 14 en 17 januari werden in het centrum diverse ruiten van winkelpanden vernield. De schade liep in de duizenden euro's. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant zou  aandacht vragen voor die zaak, maar dankzij de aanhoudingen was dat niet meer nodig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.