Video

Koninklijk Huis bij première liniecrossers film Biesbosch onder Vuur in Sleeuwijk

25 februari 2015 om 12:26
nl
Vertegenwoordigers van Het Koninklijk Huis zullen begin mei de première bijwonen van de film Biesbosch onder Vuur. De film over het leven van de recent overleden Werkendamse liniecrosser Piet van den Hoek gaat op 2 mei in première op Fort Altena in Sleeuwijk.
Geschreven door

Niet alleen het Koninklijk Huis, ook de dragers van de hoogste militaire onderscheiding (Militaire Willemsorde), Marco Kroon en Gijs Tuinman, gaan in Sleeuwijk over de rode loper. "Ze komen naar de première in Fort Altena als eerbetoon aan de overleden Piet van den Hoek", vertelt een trotse Rinus Rasenberg.
De oud-dierenarts uit Drimmelen is jarenlang in zijn uppie bezig geweest om zijn film van de grond te krijgen. Een film over liniecrossers. "Zij brachten in de laatste oorlogswinter per boot medicatie, boodschappen, passagiers en geallieerden van het bevrijde zuiden naar het bezette noorden. 's Nachts met gammele, kleine bootjes van Drimmelen, dwars door de ruige Biesbosch, naar Sliedrecht. Met gevaar voor eigen leven."
Duitse krijgsgevangenen Op een van de laatste draaidagen van de film worden zeventig Duitse krijgsgevangen aan wal gebracht in Drimmelen. De Duitsers zaten wekenlang krijgsgevangen in de Biesbosch. "Weg met de moffen", roept iemand als de Duitsers aan wal stappen. Daarna wordt in de stromende regen het Wilhelmus ingezet.
Het is nog niet duidelijk welke leden van het Koninklijk Huis aanwezig zullen zijn bij de première.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.