Mysterieuze dood mevrouw Snijders (91) uit Den Bosch niet verder onderzocht door gebrek aan bewijs - Omroep Brabant

Mysterieuze dood mevrouw Snijders (91) uit Den Bosch niet verder onderzocht door gebrek aan bewijs

25 februari 2015 om 13:47
nl
De mysterieuze dood van de 91-jarige mevrouw Snijders uit Den Bosch wordt door justitie in Den Bosch niet verder onderzocht. Er zijn geen bewijzen om aan te tonen dat er sprake is geweest van een misdrijf. Er wordt dan ook niemand vervolgd in deze zaak, zo maakte justitie woensdag bekend.
Geschreven door

Mevrouw Snijders werd in mei 2013 in haar aanleunwoning boven woonzorgcentrum De Taling van de Van Neynselgroep in Den Bosch gevonden. Ze lag in een plas bloed en had meerdere gebroken ledematen. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.
Gebroken nekwervel, neus en ribbenBij de lijkschouwing werden bij de bejaarde vrouw een gebroken nekwervel, een gebroken neus en vier gebroken ribben vastgesteld. Ook had ze twee blauwe ogen, vier hoofdwonden en verwondingen aan de knie, polsen en scheenbeen.
Volgens het autopsierapport konden de verwondingen niet zijn ontstaan door een val van zestig centimeter hoogte.
'Ziekelijke aandoeningen'Uit sectie kwam naar voren dat het overlijden is veroorzaakt door een aantal ziekelijke aandoeningen. Er kon niet worden vastgesteld of de verwondingen van de vrouw tot de ziekelijke aandoeningen hebben geleid, of dat het omgekeerde het geval was.
OnderzoekJustitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg deden onderzoek naar de mysterieuze dood van de 91-jarige vrouw. Uit het onderzoeksrapport bleek vorig jaar dat het moeilijk was aan te tonen waaraan mevrouw Snijders was overleden.
Guus Bannenberg, bestuurder van de Van Neynselgroep, noemt het goed dat het onderzoek nu is afgerond. "Het overlijden van de bewoonster is zeer betreurenswaardig en met name voor de familie zal het rouwproces nog niet ten einde zijn. Wij hebben gemerkt dat de impact van het hele proces aanzienlijk is geweest.”
Zorgstichting Van Neynselgroep heeft altijd gezegd dat mevrouw Snijders is overleden door een val uit haar bed.
Vermoeden van mishandelingHaar familie zette hier vraagtekens bij. Mevrouw Snijders gaf namelijk tot twee keer toe aan dat ze niet uit bed was gevallen. De familie vermoedde dat enkele medewerkers de overleden vrouw stelselmatig hebben mishandeld en dienden een klacht in bij de Van Neynselgroep.
De familie stelde dat er vaker blauwe plekken bij de vrouw en zelfs 'de complete afdruk van een hand op haar pols' zijn aangetroffen. Ook zouden er bloedvlekken zijn gevonden, ver verwijderd van het bed waaruit ze zou zijn gevallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.