Geen puntenaftrek voor NAC Breda na illegaal opstellen van aanvaller Milos Zukanovic

25 februari 2015 om 14:22
nl
NAC Breda krijgt een boete van 10.000 euro waarvan 2500 euro voorwaardelijk voor het niet reglementair opstellen van de Kroaat Milos Zukanovic. De Bredase voetbalclub liet de 19-jarige aanvaller in de eredivisie tijdens drie duels invallen, terwijl hij niet beschikte over de vereiste werkvergunning.
Geschreven door

Daarnaast speelde Milos Zukanovic ook een hele wedstrijd mee bij Jong NAC. De straf die NAC krijgt is mild, want de club hing ook puntenaftrek boven het hoofd.
Goetzee"Opgelucht is misschien niet het goede woord", reageert NAC-directeur Justin Goetzee. "Maar je maakt je toch zorgen na alle sensatieverhalen. Het was een onschuldig vergrijp en de boete is reëel. De straf past bij de fout die we hebben gemaakt. We zullen die fout niet nog een keer maken."
Milos Zukanovic, die de jeugdopleiding van Rode Ster Belgrado doorliep, kwam vorig jaar op amateurbasis naar NAC en heeft de Kroatische nationaliteit. Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit, ook al hoort Kroatië bij de EU, over een werkvergunning moeten beschikken. Die werkvergunning was er niet.
InvallerNAC dacht echter dat de papierwinkel wel in orde was en liet de Kroaat spelen. Eerst met Jong NAC de volle negentig minuten tegen Jong Brabant United en daarna debuteerde Milos Zukanovic op 25 januari als invaller in de thuiswedstrijd tegen Willem II (0-0). Ook in de twee wedstrijden die volgden, Excelsior uit (0-0) en PSV thuis (0-2), kreeg de Kroaat invalbeurten.
Nadat bekend werd dat Zukanovic onreglementair was opgesteld en er een onderzoek zou plaatsvinden, kregen de betreffende tegenstanders het recht om de duels over te spelen. Zowel Willem II, Excelsior en PSV maakten daar geen gebruik van.
NAC zal niet in beroep gaan tegen de straf. Milos Zukanovic is alweer bij NAC vertrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.