Video

Militairen in opleiding spelen game op Vliegbasis Woensdrecht als voorbereiding op het echte werk

25 februari 2015 om 20:40
nl
In computergames als Call of Duty en Battlefield kun je al oorlog spelen. Maar nu gaan ook Nederlandse militairen games gebruiken om zich voor te bereiden op het echte werk. Op de luchtmachtbasis in Woensdrecht krijgen leerlingen van de Koninklijke Luchtmacht namelijk les met een computerspel.
Geschreven door

In een klaslokaal op de vliegbasis zit een rijtje militairen achter beeldschermen. Ze hebben een koptelefoon op en ze spelen Virtual Battlespace.
[Youtube:body:http://youtu.be/I-wOYH_4Hwk]
Een game die je ook gewoon thuis kunt spelen, maar het doel is anders. Dit is niet voor de lol, maar een serieuze voorbereiding op het echte werk. In Kunduz of in Mali.
Serious gamesDe Landmacht en de Marine werken ook al met 'serious games' zodat ze militairen beter en goedkoper kunnen opleiden. De ervaring is dat militairen die van tevoren via een game hebben geoefend, later in het veld beter presteren.
De game heeft wat weg van andere schietspellen als Battlefield of Call of Duty. Toch is er een groot verschil. Speciaal voor de opleiding zijn namelijk echte landschappen uit Afghanistan en de haven van Rotterdam nagebouwd.
"We willen dat de studenten in een zo'n echt mogelijk lijkende setting oefenen", vertelt Adjudant René.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.