'Provinciale partijen mogen niet samenwerken met de PVV', zegt bestuurskundige Julien van Ostaaijen

25 februari 2015 om 18:14
nl
Provinciale partijen mogen van landelijke partijen niet samenwerken met de PVV. Dat stelt bestuurskundige Julien van Ostaaijen, werkzaam aan de Universiteit van Tilburg. "Samenwerken met de PVV is een taboe", volgens hem. "Dat kon alleen toen de PVV een gedoogpartij was."
Geschreven door

Volgens Van Ostaaijen staan de partijpunten van de provinciale partijen te ver uit elkaar. "En eigenwijze politici die toch willen samenwerken met de PVV, zullen later door zo'n beslissing niet meer hogerop kunnen komen."
PopulismeVan Ostaaijen deed onderzoek naar populisme in de politiek. Hij durft te stellen dat de PVV een populistische partij is. "Doordat ze naar mijn idee geen uitzicht hebben op meebesturen proberen ze populair te doen met oneliners en schoppen ze tegen de gevestigde orde aan", zegt Van Ostaaijen
Maar politiek bedrijven op een populistische manier is volgens de bestuurskundige niet per definitie slecht. "Het zorgt voor een frisse wind en stelt onderwerpen ter discussie die andere partijen minder snel aan de orde stellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.