Video

Massale vechtpartij Elde College Schijndel voorkomen nadat politie zich in hun WhatsApp-groep mengt

25 februari 2015 om 19:16 • Aangepast 21 november 2020 om 19:51
nl
De politie heeft woensdag een grote vechtpartij tussen zo'n honderd leerlingen bij het Elde College in Schijndel voorkomen. Via WhatsApp werd er gedreigd een medescholier op te wachten. De politie liet in de WhatsApp-groep van de leerlingen weten ze in de gaten te hebben.
Profielfoto van
Geschreven door

Agenten haalden woensdag een aantal van de onruststokers uit de klas. Zij lieten de jongeren in de WhatsApp-groep een berichtje sturen dat de politie op de hoogte was van de acties en de leerlingen in de gaten hield.
'Ruzie opgeklopt'Aanleiding voor de aanstaande vechtpartij was een opstootje tussen twee jongens tijdens carnaval. Daarna werd de ruzie volgens de politie opgeklopt in een WhatsApp-groep van leerlingen van het Elde College.

Dinsdag stonden na schooltijd zo'n zestig leerlingen de jongen op te wachten. De school heeft deze leerlingen zelf naar huis gestuurd. Voor woensdag werden honderd leerlingen verwacht. Toen de school daar lucht van kreeg, is de politie ingeschakeld.
Politie blijft surveillerenAgenten houden de komende tijd de omgeving van de school goed in de gaten om verdere escalatie te voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.