ChristenUnie: 'Geen geluidsschermen die uitzicht verpesten bij spoor in Rijen'

25 februari 2015 om 20:35
nl
Er worden in Rijen langs het spoor veel te hoge geluidsschermen geplaatst. Dit stelt de ChristenUnie donderdag aan de orde in de Tweede Kamer. Daar wordt dan een debat gevoerd over geluidsregelgeving.
Geschreven door

Lang niet overval hoeven hoge schermen te komen. "Dat is duur, slecht voor de sociale veiligheid en verpest het uitzicht voor omwonenden. Zij balen enorm van de schermen", aldus Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber, die vindt dat de staatssecretaris slimmer te werk moet gaan.
Bezwaren niet gehoordDe helft van de bewoners aan de Spoorlaan Zuid en Spoorlaan Noord in Rijen wil geen hoge geluidschermen langs het spoor, zo werd eerder bekend. Ze stappen naar de Tweede Kamer omdat ze vinden dat hun bezwaren niet worden gehoord. Zij vinden geluidsschermen van vierenhalve meter veel te hoog.
Rijen is onderdeel van een proefproject van spoorbeheerder ProRail voor geluidswerende maatregelen bij spoor. Er liggen al raildempers. Er komen nieuwe spoorstaven en als laatste project komen er geluidschermen.
En juist die schermen zorgen voor onrust. Dik-Faber wil dat er wordt onderzocht of andere maatregelen ook mogelijk zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.