'We zullen moeten leren leven met dit gegeven', familie over mysterieuze dood mevrouw Snijders

25 februari 2015 om 21:14
nl
De familie van mevrouw Snijders gaat er nog steeds van uit dat de 91-jarige vrouw uit Den Bosch slachtoffer is geweest van een misdrijf. Dat schrijven de nabestaanden in een verklaring. Dat niemand strafrechtelijk vervolgd wordt, is iets waar de familie mee zal moeten leren leven, zo staat in de brief.
Geschreven door

Mevrouw Snijders werd in mei 2013 in haar aanleunwoning boven woonzorgcentrum De Taling van de Van Neynselgroep in Den Bosch gevonden. Ze lag in een plas bloed en had meerdere gebroken ledematen. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.
"Het is ons niet duidelijk wie betrokken is geweest bij de verwondingen die mevrouw Snijders heeft opgelopen. Het is ons wel duidelijk dat de waarheid daaromtrent niet verder is te achterhalen."
'Simpele val kan verwondingen niet verklaren'De familie is ervan overtuigd dat justitie alles heeft gedaan om uit te zoeken wat er is gebeurd en wie daarvoor de verantwoordelijkheid draagt. In de brief schrijft de familie dat Mevrouw Snijders, in de korte tijd dat zij nog heeft geleefd, uitdrukkelijk benadrukt heeft dat zij niet is gevallen.
Ze kon niet zelfstandig uit bed komen en moest altijd eerst het licht aandoen, dat zij vanuit haar bed kon regelen. "Niettemin is mevrouw gevonden in het donker met een hele reeks verwondingen die nimmer door een simpele val uit bed zijn te verklaren", zo schrijft de familie.
Waarheid komt nooit boven tafelAlles opgeteld kun je volgens de familie niet anders dan concluderen dat er wel degelijk strafrechtelijke feiten zijn gepleegd. Dat de waarheid nooit boven tafel zal komen, is iets waar de familie zich in zal moeten berusten. "Wij zullen moeten leren leven met dit gegeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.